Multitaskaava hössöttäjä

Lueskelin aamutuimaan työpaikkailmoituksia ja jäin pohtimaan, että mitäköhän niissä oikeasti etsitään. Yksi parhaista ilmoituksista haki multitaskaavaa ammattilaista. Todellakin multitaskaavaa ammattilaista.

Ilmoituksen kirjoitustyylistä näkyi, että siinä oli yritetty saada esille yrityksen nuorekkuutta ja sitä he ovat tekniikan edelläkävijöitä. Ja mahdolliselle tulevalle työntekijälle oli asetettu raameja:

  • Multitaskaava
  • Selkeä vuorovaikutus
  • Ei saa murtua paineen alla
  • Tiukka ongelmanratkaisukyky

Kolme kohtaa neljästä kertoo yrityksen kulttuurista ja se neljäs, joka ei kerro, on tärkeä. Eli he hakevat hyvällä vuorovaikutustaidoilla varustettua ihmistä yritykseen, jossa kaikki prosessit on vielä raakileen tasolla.

Multitaskaus on aina pahasta, se nimittäin lisää tehtäviin käytettyä työaikaa hyvin paljon. Jokainen keskeytys tarkoittaa myös uudelleen orientoitumista ja sitä että tehtävää lähdetään rakentamaan uudelleen. En pitäisi itse sitä mitenkään hyvänä asiana, mutta monessa paikassa säheltämistä pidetään tehokkuuden osoittajana.

Ei saa murtua paineen alla ja ongelmanratkaisukyky. Ne kertovat siitä, että yrityksen projektit ovat melkoisen sekavia. Eli aikataulut paukkuvat ja on erilaisia ongelmia roppakaupalla ratkaistavaksi. Osa voisi olla kehittymättömästä työympäristöstä ja toimintatavoista johtuvia. Ja osa vain työkulttuurista, jossa pidetään kivaa, muttei haluta tehdä sitä tehokkaasti.

Joskus toivon, että näkisin erilaisen työpaikkailmoituksen. Nuori ja dynaaminen yritys hakisi heille isä- tai äitihahmoa. Hahmoa, joka laittaisi haahuilun kuriin. Sellaista, joka kertoisi nuorille työntekijöille, että turha työ on se joka polttaa ihmisen loppuun.

Kuhan pohdin, Kari…

 

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on StumbleUponShare on Tumblr

Kirjoita mielipiteesi

Sähköpostiosoitetta ei julkaista. *- merkityt kentät ovat pakollisia

*