Hae erilaista

Jos lukee suomalaisia työpaikkailmoituksia, niin niistä kuultaa suoraan läpi yksi pääperiaate. Haetaan täsmäosaajaa määrättyyn työtehtävään. Työnteon pitää olla tehokasta ja hukkia pitää välttää.

Luin vanhaa psykologista profiilia, johon olin vastannut poikkeuksiellisen asiallisesti. Eli en ollut halunnut vääntää profiilia vastaamaan haluttua työntekijäkuvaa. Ja profiili oli aika karua luettavaa, olen dominoiva, omapäinen ja katson maailmaa ihan omasta suunnastani. Eli en ole aivan normaalilla profiililla varustettu. Minua ei kannata palkata töihin, jos hakee kloonia.

Luen myös aika usein luovuuden asiantuntijoiden mielipiteitä, että luovuus kukkii tehokkaimmin monimuotoisessa ympäristössä. Siinä samassa ympäristössä, jossa ryhmätyö muuttuu tiimityöksi. Luovuudessa ja tiimityössä on yhteinen asia eli niissä haetaan erilaisuudesta voimaa. Ryhmätyössä hymistellään sitten vahvimman mukaan.

Lähes jokainen pomo tai pikkupomo myös on kuullut näistä asioista. Siis, että monimuotoisuus on hyväksi ja suvaitsevaisuus on perushyve. Ja lähes jokaisessa korulauseessa noita toitetaan, yritys on luova, dynaaminen, suvaitsevainen jne.

Kahden ylläolevan kappaleen asiat vain unohtuvat välittömästi rekrytointia suunnitellessa. Lähdetään hakemaan hyvää tyyppiä joka sulautuu joukkoon. Tekniset taidot ja koulutus pitää osua kohdalleen.  Tyypin pitää vahvistaa osaamistamme, muttei missään nimessä aiheuttaa säröjä ajatusmaailmaamme.

Ensi kerran kun päätätte rekrytoida, niin kannattaa tehdä ensin tiimille persoonallisuustestit. Ja sitten koko osastolle. Niiden avulla voi laskea luonteenpiirteet, jotka tukevat samankaltaisuutta.

Ja uskaltaa palkata se ihminen, joka ei mahdu noihin muotteihin.

Kuhan pohdin, Kari…

 

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on StumbleUponShare on Tumblr

Kirjoita mielipiteesi

Sähköpostiosoitetta ei julkaista. *- merkityt kentät ovat pakollisia

*